PANDEMİ DÖNEMİNDE TATİL VE GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI
right
left

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE TATİL VE GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI

Yeni bir sezon heyecanı içinde otellerimizin açılışlarını planlarken; zihnimizin hiç hayal etmeyeceği bu da başımıza gelir diye önlem almayı dahi düşünmediğimiz bir sürecin içine uyandık. Bir anda tüm dünyada Covid-19 haberleri yayılmaya salgın nedeniyle maalesef insanlar hayatını kaybetmeye başladı. Öncelikle Mart 2020 itibariyle tüm hayatımızı etkileyen salgında hayatını kaybedenleri anıyor ve salgına karşı canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Biz turizmciler misafirlerimizin tüm yıl boyunca yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve dinlenmek  için de 1-2 haftalarının olduğunu, bu süreyi de otellerimizde geçirdikleri bilince; yıllardır misafirlerime keyifli tatiller yaşatmak için çalışıyoruz. Aslında çok zor ve çok önemli bir iş yaptığımızın bilincindeyiz. Misafirlerimiz yeni bir tempoya başlamadan önce kendilerine bir yıl daha yetecek enerji ve motivasyon için bizleri tercih ediyorlar.

Diğer canlılarda da birlikte vakit geçirme, eğlenme güdüleri var elbet ama biz insanlar yakınlarımızla, arkadaşlarımızla, dostlarımızla birlikte olamadığımız zaman içimizdeki huzur tam tamamlanmıyor.  Covid 19 virüsü nedeniyle alınan en önemli tedbir hayatımıza yeni giren bir terim olarak sosyal mesafeyi korumak oldu. Sosyal mesafe kelimesini de kullanmayı bu güne kadar hiç düşünmemiştik. Sosyal bir varlık olarak sosyal mesafeyi korumak bizim için çok zor günler demekti. Pandemi döneminde en çok dostlarımıza sarılmayı özledik. Dostlarımız, ailemiz dışında yeni dostluklarda bizler için çok değerliydi.   Yeni arkadaşlıklar edinme yeni insanlar tanıma için tatiller bize inanılmaz paylaşımlar açıyor. Havuzda su topu oynarken bir anda kaynaştığımız, sabah jimnastiğinde birlikte spor yaparken tanıştığımız, animasyonlarda bir yarış içinde olduğumuz veya çocuklarımız birlikte el ele oynarken tatillerde tanıştığımız, yeni dostluklar edinip yeni tatil planları yaptığımız güzel arkadaşlıklarımız oldu.

 

Siz misafirlerimizin de tahmin edeceği gibi biz turizm çalışanları için zor bir 2020 yazı oldu, belirsizlikler içinde geç te olsa misafirlerimizin sağlığını koruyacak bir dizi önlem içinde otellerimizi açtık. Bu süreçte yine hayatımıza yeni giren bir terimle sizlerde otellerde karşılaşmaya başladınız. Güvenli Turizm Sertifikası

Güvenli Turizm Sertifikası siz misafirlerimizin otellerimize giriş anında başlayıp; resepsiyonda, odalarınızın temizliğinde, restoranda, yiyecek- içecek servisine, havuzda, şezlonglar arası mesafeden, mini kulüpte, spa ve diğer aklınıza gelecek tüm alanlarda çok sıkı bir çalışmayı ve kontrolü gerektiriyordu.  Hemen el ele verip işe koyulduk ve otellerimizin kriterlerini tamamlayarak Güvenli Turizm Sertifikalarımızı aldık. Detaylı incelemek isteyen misafirlerimiz linklerden ulaşabilir. http://www.euphoriahotels.com/hygiene_protocol/tr-TR

https://tga.gov.tr

Denetimin ve kontrolün zor olduğu, kendini virüse karşı korumanın güçsüzleştiği yaz aylarında otellerimiz gerek geniş bahçeleri, plajları, havuzları, tertemiz havası ve  huzur veren manzarasıyla stresten ve virüslerden uzak dinlenmenin en önemli alanları olduğunu iletebilirim.

Misafirlerimizin sağlığı ve güvenli bir tatil için ekiplerimiz tam bir koordinasyon ve özveriyle yaz boyunca hem misafirlerimizin hem de kendi sağlığımızı koruyarak çalıştık. Tüm misafirlerimizin bir arada eğlendiği, güldüğü, yarıştığı etkinlikler düzenleyemedik maalesef ama inanıyoruz ki hep birlikte bu günleri aşıp tekrar eski neşeli günlerimize döneceğimize inanıyoruz. Her ne kadar doğayı korumamız gerektiğini düşünsek te Pandemi bize hayatımızda en önemli konunun doğayı ve canlıları korumak olduğunu bizlere gösterdi.

 

Tekrar birlikte eğlenip güldüğümüz ve yeni dostluklar kazanacağımız tatillerde görüşmek umuduyla.

Haşim Kavuklu